מגורונים בשכונת הארגזים

הוועדה לפניות הציבור קיימה היום ישיבה בנושא פניות ציבור של תושבי מגורונים בשכונת הארגזים בתל-אביב. פרויקט המגורונים בשכונת הארגזים בתל-אביב יצא לפועל על רקע גל העלייה הגדול ממדינות חבר העמים, שהחל בראשית שנות ה-90. טענת הפונים היא שהמגורונים ניתנו כדיור זמני על-ידי משרד השיכון וחברת עמידר, אולם עד היום למרביתם לא נמצא פיתרון קבע. 

הודעה לעיתונות מטעם הוועדה לפניות הציבור

 

פניות ציבור של תושבי מגורונים בשכונת הארגזים בתל-אביב.

 

הוועדה לפניות הציבור קיימה היום ישיבה בנושא פניות ציבור של תושבי מגורונים בשכונת הארגזים בתל-אביב. פרויקט המגורונים בשכונת הארגזים בתל-אביב יצא לפועל על רקע גל העלייה הגדול ממדינות חבר העמים, שהחל בראשית שנות ה-90. טענת הפונים היא שהמגורונים ניתנו כדיור זמני על-ידי משרד השיכון וחברת עמידר, אולם עד היום למרביתם לא נמצא פיתרון קבע.

 

יו"ר הוועדה , ח"כ סופה לנדבר ציינה בתחילת הישיבה כי בשכונת הארגזים התבצע פרויקט שמטרתו לשלב אוכלוסייה של ישראלים ותיקים זכאי משרד השיכון עם עולים חדשים. לשם כך נבחרו עולים חדשים העוסקים באומנות, בעלי תארים אקדמאיים מתקדמים, שעברו מבחני מיון. בסך הכול כלל הפרויקט 58 משפחות, מהן 18 משפחות של עולים חדשים ו-40 משפחות של זכאי משרד השיכון. לדברי התושבים, הובטח להם כי המגורים הם זמניים לתקופה של עד חמש שנים, וכי בסוף התקופה הם יזכו למגורי קבע, במסגרת שיקום כולל של השכונה. ח"כ לנדבר ציינה כי מדינת ישראל החליטה עבור הדיירים האלה שהם יחיו בדיור זמני והדיור הזמני נמשך 15 שנה  וזו רשלנות של כל הגורמים בדבר.

 

לפיכך קראה ח"כ לנדבר לכל הנוגעים בדבר להציג פתרון מיידי לכל 38 המשפחות שנותרו להתגורר בשכונה.

 

לטענת הדיירים שנכחו בישיבה הובטח להם בעל-פה כי השכירות שהם משלמים לעמידר עבור המגורונים תופחת בסופו של דבר ממחיר הדירה שיוכלו לקנות במסגרת שיקום השכונה,  כמו כן הם היו אמורים לזכות בדיור חלופי במסגרת פרויקט הבנייה המתבצע בשכונה, אולם המכרז של מנהל מקרקעי ישראל לבנייה במקום שונה באופן כזה, שהקבלן הבונה אינו חייב למצוא דיור חלופי לדיירי המגורונים (בניגוד לשאר תושבי השכונה).  הדיירים פנו בבקשה לחברת עמידר לקנות את המגורונים בהם הם שוכנים, אולם החברה סירבה בטענה שמדובר בדיור זמני.

 

הדיירים טענו כי 4 משפחות קיבלו אפשרות לרכוש דירה בעלות  עד 160,000$ משום שכפו עליהן לעזוב את השכונה בגלל צורך מידי לסלול כביש חדש במקום.

 

לטענת עו"ד שרית קליין, יועצת משפטית במינהל מקרקעי ישראל המגורונים הוצבו בשכונת הארגזים מכוח הרשאה זמנית שנתן המנהל למשרד השיכון בראשית שנות ה-90, והמשרד היה צריך לפנותם זה מכבר. המנהל פנה מספר פעמים למשרד השיכון בבקשה לפנות את דיירי המגורונים, אך הדבר לא התבצע.

 

הגב´ בת שבע גורדו, מנהלת מחלקת פניות הציבור במשרד הבינוי והשיכון ציינה כי דיירי המגורונים לא היו זכאים להשתתף במבצע הרכישה של המשרד, שכן הם גרים בדיור זמני. לדבריה, מרבית הדיירים לא קיבלו מענה כי כלל לא פנו למשרד השיכון לקבלת פתרון בדיור הציבורי ומי שפנה למשרד קיבל פתרונות דיור.

 

לדברי מנכ"ל חברת עמידר, מר יעקב ברוש, דיירים המעוניינים להשתתף במבצעי המכר של הדיור הציבורי צריכים כתנאי ראשון לעבור להתגורר בדירות קבע. חלק מהדיירים אכן עשו כך ורכשו דירות במסגרת המבצע. במקרה כזה מחשיבים את שנות המגורים במגורונים כוותק מגורים בדיור הציבורי. ותק זה נחשב לצורך קבלת הנחה, כחלק מהקריטריונים של מבצעי המכר שמפעיל משרד השיכון.

 

מנכ"ל עמידר ציין כי דיירי שכונת הארגזים בעדיפות עליונה לקבל דירה בדיור הציבורי אך מלאי הדירות באזור המרכז מוגבל ביותר.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ סופה לנדבר הודיעה בסוף הישיבה כי תקיים ישיבה נוספת בעוד כשבועיים ימים. עד אז היא פונה למשרדי השיכון, האוצר ולמינהל מקרקעי ישראל בבקשה למצוא פתרונות אופטימליים ל-38 משפחות שנותרו בשכונת הארגזים.

דלג לתוכן מרכזי